måndag 1 augusti 2011

Semster slut = Äntligen höst!

Många börjar i veckorna som kommer arbeta igen och sommaren börjar så sakteliga gå från gröna löv på träden och ljumma sommarkvällar mot brända, fallna löv, kyliga vindar och mörka kvällar. Vilket vi på IHLF älskar för det betyder också att höstsäsongen tar sin start! Och vilken höstsäsongen det kan bli med blåvita ögon!

Truppen är sedan förra veckan i gång med träningen och har i tränare Sasos frånvaro genomfört två pass. Saso liksom många spelare befann sig på annan ort väntas finnas på vallen från och med denna veckan. I nuläget finns det inga träningsmatcher planerade innan serien startar upp igen och första matchen efter uppehållet är b-lagsmatchen mot Tingsryd United FC hemma den 7/8 kl 17.00. A-lagets första för hösten är den tuffa bortamatchen mot Tvärskog den 13/8 kl 15.00.

----------------------------------------------------------

Så ser alltså de första veckorna ut för truppen men om du efter ett par paraplydrinkar för många i sommar glömt bort hur det såg ut i våras kommer här en sammanfattning á la Harry.

Premiären för säsongen spelades på Furuvallen mot Vederslöv/Dänningelanda och som i så många tidigare premiärer kantades matchen av halvtaskigt spel där FIF ändå var de bättre laget men i V/D fanns matchens spelare i deras målvakt och matchen slutade 0-0. I de första tre matcherna blandar och ger FIF mycket och spelet har inte riktigt satt sig så sju inspelade poäng mot V/D, Ingelstad och Tvärskog är med facit i hand helt ok. Fjärde matchen blev säsongens första av två fiaskon. St Sigfrid borta, förlust med 1-0, underskattning. Efter St Sigfrid händer det något och Furuby får igång spelet, vägrar släppa in mål på hemmaplan och är de bättre laget i de kommande sex matcherna där det finns ett par guldkorn såsom vändningen i Liatorp och utkskopningen av topptippade Virestad. Omgång 11 innebar derby borta mot Åryd en match som snöpligt slutar 1-1 efter att Furuby haft ledningen med ca sex minuter kvar. Man lyckas dock inte hålla tätt men å andra sidan var ett oavgjort resultat rättvist. Derbykoma, finns det? Om inte så kan Svenska Akademin införa det som ett nyord i svenskan när man i slutet av året uppdaterar sin ordlista. Matchen efter derby är V/D borta och i paus ligger FIF under med 2-0(!?) och ingen vet nog vad som har hänt. En bättre andra halvlek, visst, men ändå förlust med 3-2.

Derbykoma - När ett idrottslag av rang inte kan släppa föregående derbymatch och fokusera på kommande kamp, som i regel är ett skitlag, och står handfallna och tycker synd om sig själva. Detta straffar sig genom att laget av rang inkasserar 0 poäng och får skämmas för en lång tid framöver.

I sista matchen för uppehållet släpper FIF in sina första mål på Furuvallen mot Ingelstad men vad gör det när laget vinner med 3-2 och spelare som inte spelat så mycket tidigare under säsongen stiger fram i andras frånvaro och visar att viljan att vinna är enorm i årets trupp!

----------------------------------------------------------

B-laget innehar en sjätteplats efter 10 spelade matcher med 13 poäng och endast en horribel målskillnad skiljer laget från Växjö Norra. Målskillnaden är ganska lätt att förklara då flera utespelare har fått hoppa in i målet när Tommy har haft en nästan osannolik otur med skador och bröllop (otur där vet vi inte än men det återstå att se). Förhoppningsvis har Tommy fått vila ordentligt under sommaren och kommer tillbaka i fantastiskt skick, vilket vi tror kommer lyfta Ulf-Görgens gäng flera placeringar. B-laget hade en tuff inledning och kanske var man inte beredda på den oerhörda temposkillnaden mellan C-serien och B-serien. Men i och med den makalösa derbyvändningen mot Åryd på hemmaplan där Mackan från Hovet blev historisk matchhjälte har det vänt för laget och man har sedan dess tagit tre raka segrar och nio härliga poäng.

En tabell ljuger aldrig så det är bara att konstatera att Åryd har det tufft i år.
----------------------------------------------------------

Så en liten halvtidsawardshow som är baserat på röster från oss här på IHLF.

Vårens mål: Eric Rosander, borta mot Vissefjärda
Motivering: Egentligen överflödiga men för er som inte var där så gör Eric 3-1 för FIF genom ett volleyskott som är närmare vårt straffområde än deras. Bollen går i en stenhård båge över deras stackars målis.
Övriga nominerade: Elias Larsson, 1-1 m VNIF (b) och Mikael Tersmark, 4-0 m Virestad (a)

Vårens införsnack av Carl: Carl Svensson, borta mot Åryd
Motivering: Snacket innehöll både Norrhult och könsord!
Övriga nominerade: Carl Svensson, m V/D hemma och Carl Svensson, m Virestad hemma

Vårens skada: Mats Strandberg. Boll i huvudet på uppvärmningen resulterade i att Mats inte kunde spela matchen på grund av yrsel.
Motivering: WTF!?
Övriga klantar: Tommy Svensson, stukad fot på uppvärmning och Robert Svensson, Robert brukar ha en förmåga att vrida sin ben åt alla möjlig håll på samma gång men inte den här gången...

Vårens spelare: Pontus Andersson
Motivering: Johan Norlins första matcher i serien är något av det bästa han har presterar i Furubytröjan och att Johan Axmarker är ny i föreningen kan ingen tro. Men när Pontus får chansen på grund av skador i backlinjen går han in och tar en plats och vägrar sedan att släppa den. Pontus har i år visat prov på ett klockrent defensivt spel, bra uppspel, en fantasktisk moral och är numera given. När Pontus nu i höst ska börjar snacka mer och styr hela laget bakifrån kommer han bli en smakfull ingrediens i vad som mcyket väl kan bli en guldrätt!
Övriga nominerade: Hannes Svensson, överlägsen skytteligaledare i b-laget och Anton Hindström, ovärderlig på många sätt.

Vårens Match: Här skulle vi vilja få hjälp av Er och till höger på sidan finns det en omröstning där Ni rösta fram vilken match i vår som har varit den bästa.
Nominerade:
Den osannolika vändningen - 4-3 Liatorp borta (a) - FIF är i matchen uträknade en si sådär 100 000 gånger men med en osannolik moral och fingertoppskänsla av Saso avgår de blåa med seger och tre poäng.
Utrullningen - 4-0 Virestad hemma (a) - Inför säsongen ansågs Virestad vara ett av lagen som skulle tillhöra toppen i serien men på Furuvallen hade de inte en chans. Furuby kontrollerar matchen från minut ett och i andra lånar man knappt ut bollen. 
Derbyvändningen - 2-1 Åryd hemma (b) - Efter en krokig inledning tar sig b-laget samman i säsongens viktigaste match och en vinst mot Åryd i regn och efter en vändning är det inte mycket som slår.

----------------------------------------------------------

Av alla de tusentals mail vi vår in hit till redaktion så är det väldigt många som önskar fler spelarintervjuer och lika-som-bär. Vi har som förhoppning att kunna bjuda på en hel del av den varan de närmsta veckorna. Maila gärna om du har synpunkter eller vill att vi ska syna något i föreningen närmare eller sitter du där hemma och filar på en krönika om hur Furuby IF såg ut på 80-talet eller om varför kiosken borde ersätta den nuvarande kaffebryggaren men en MoccaMaster, tveka inte på att skicka in det till oss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar