måndag 6 juni 2011

Furubyloppet 2011

Nu på lördag den 11 juni avgörs Furubyloppet med start och målgång på Furuvallen. Vi på I Harry Lundells Fotspår tycker att det är en fin tradition och självfallet kommer vi vara på plats. I år satsas det också på lite fler kringarrangemang för att alla ska känna sig välkomna. För att få reda på lite mer om Furubyloppet och vad som händer på lördag tog vi kontakt med Furubyloppets egen Björn Hellberg, Gisela Soprani.

Vad är Furubyloppet?
Furubyloppet är en familjeaktivitet med springlopp för alla från 3 års ålder till vuxna. Vi brukar också ha någon form av annan aktivitet att titta på eller delta i innan vi börjar grilla

Till vilka riktar sig loppet?
Tanken är att det ska finnas något roligt för alla åldrar oavsett om man springer och tränar mycket eller om man bara gillar att umgås och röra på sig. Detta året har vi också lagt till en Tipspromenad för alla dem som inte gillar att springa eller har barnvagnar eller hund med sig men som ändå vill ta en promenad.

Är det en tuff bansträckning?
Både 1 mils banan och 5 km banan är förlagd i blandad och kuperad terräng och det finns både raksträckor och backar. 500 m loppet är på asfalt och grus och 1 km och 3,5 km är i skogen.

Hur går man till väga om är sugen på att springa?
Vill man vara med och springa så ska man anmäla sig till mig på gisela@soprani.net eller via facebook evenemanget eller ringa mig på 0470-773390 innan den 5 juni. Det kostar 50 kr för vuxna och 20 kr för barn tom 14 år.

I hur många år har loppet arrangerats?
Det är tredje året som vi arrangerat Furubyloppet!

Hur många sprang förra året?
45 st

Vem vann?
10 km Stefan Johansson tid 40:39:07
5 km Pontus Johansson tid: 18.06.84
Barn 3,5 km Theodor Johansson

Som vi har förstått det så är det inte bara ett lopp utan även lite annat som händer under dagen. Kan du berätta mer om det?
Vi kommer att anordna en femkamp för alla barn och sen blir det någon form av fotbollsmatch att titta på. Grillning och pub vid 17-tiden och kiosken är öppen hela dagen!

Varför tycker du att man ska rensa kalenderna och bege sig mot Furuvallen den 11 juni?
Det är ett bra tillfälle att uppleva lite bygemenskap och samtidigt tävla och ha roligt tillsammans med familjen.


Vi kan inte annat än att hålla med Gisela och hoppas att vi ses på lördag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar