måndag 13 juni 2011

Furuby IF - Virestads IF

På tisdag är det så åter dags för nästa utmanare att besöka Furuvallen och göra allt för att försöka sno åt sig poäng från ligaettan. Denna omgången är det Virestads IF som är utmanare och man kommer till ett Fuvuvallen där hemmalaget inte har släppt in ett enda mål än i år.

Virestad spelade förra året i divison 4 där man samlade ihop 19 poäng och hamnade näst sist i den sydvästra serien. Man hade chansen att i sista omgången ta sig upp på kvalplats när Hinneryd förlorade sin sista match, men tyvärr för Virestad så var Lammhult ett nummer för stora i säsongsavslutningen. Virestad har varit lite upp och ner i år och står just nu på 13 poäng efter fyra vinster, fyra förluster och ett kryss. I laget återfinns seriens största och enda(?) riktiga stjärna, Lasse Johansson. Lasse Johansson som kanske mest ihågkommen efter sin tid i Kalmar FF där han bland annat fick lyfta Lennart Johanssons pokal 2008. Men Lasse är också känd som den enda spelaren att trilla ur Allsvenskan med tre olika klubbar Öster, GAIS och Kalmar. Efter ett år i Emmaboda så är Lasse alltså nu tillbaka i sin moderklubb, Virestad, och även om det bara har blivit två matcher hitills i år så är Johansson en klasspelare. En klasspelare som de blåa måste få stopp på om han besöker Furuvallen imorgon, då hans känsliga fötter som kan bli direkt avgörande. Andra spelare som märks i Virestad är bland annat Johan Krantz som med sina 7 mål parkera på en andraplats i seriens skytteliga.

För Furubys del så finns inte Eric Rosander att tillgå då han är avstängd men han är tillbaka till lördagens derby. Hur Saso väljer att ersätta Eric låter vi vara osagt men vi kan konstatera att det finns alternativ och en hel del forwards med god målform. Furuby är nu för andra omgången i rad i serietopp och när man leder en serie måste man räkna med att alla andra lag vill slå en och kommer göra allt som krävs för att stoppa den blåa Furubymaskinen. Åryd möter ikväll Delary borta och kan med en seger där sätta press på Furuby. En seger imorgon är självklart viktig dels för de tre poängen men också för att få med sig ett bra resultat i ryggen inför lördagens derby.

.................................................................................................................

Ni läsare har under en dryg veckans tid kunnat rösta om vilken position ni skulle förstärka truppen om ni hade möjlighet. Det kan tyckas lite överraskande att den hitills så stabila backlinjen fick 28 % av rösterna, kanske kan det ha att göra med att det finns vissa skadebekymmer där just nu. Forwards fick också 28 % och i början på säsongen gjordes det inte tillräckligt mål av forwards med på de senaste matcherna har de börjats producera och vi är övertygade om att det kommer forsätta. Det finns flera hundra olika anledning till hur man väljer att rösta i en sådan omröstning och vi lägger ingen större vikt i resultatet. Imorgon kommer en ny omröstning med viss derbykaraktär upp.

..............................................................................................................

Jag vet inte hur många av er som läser SMP:s lokalfotbollsblogg skriven av Daniel Rydström. Vi förstår att så många kanske inte gör det med tanke på att allt värt att veta står skriver här eller på officella hemsidan. I vilket fall som helst, efter varje helg presentera han en topp 5 lista över Kronobergs bästa lag just nu. På denna lista har bland annat Åryd funnits med vid ett par tillfällen men den gode Daniel väljer att se förbi Furuby så även denna veckan och vi börjar undrar vad FIF måste göra för att kvalificera sig på den listan? En derbyvinst?

Håll koll efter "Derbyhets" resten av veckan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar