onsdag 13 april 2011

Välkommen!

Sidan ni nu befinner er på är en sida av supportrar, för supportrar till Furuby IF. Idrottsföreningen från orten Furuby 15 km öster om Växjö. Anno 2011 spelar seniorlaget i fotboll i division 5 södra, där också ärkerivalen från andra sidan sjön Åryds IK återfinns. B-laget återfinns i reservserie B efter att enkelt vunnit C-serien förra säsongen. Fokus för denna blogg kommer att vara seniorlaget men vi hoppas också kunna skriva om andra saker som händer i föreningen.

Harry Lundell, vem är det frågar du dig kanske? I så fall är du troligen "utomsocknes" eller är du en relativt nybliven supporter. Harry Lundell är med sina  430 matcher, 13 år som ordförande och enorma insatser för klubben hedersmedlem sedan 1979. Vi har inte bara valt att hedra en av förenings största genom tiderna genom att döpa bloggen efter honom, nej, vi ser oss lite som hans efterträdare på ett plan. I vår bibel, 70 år med Furuby IF, skrivs följande om Harry.

                            Han var energisk i vad han än tog sig för. Som kuriosa kan
                            nämnas att han förde statistik över det mesta som hände inom
                            FIF. En del av denna statistik måste varit helt för nöjes skull.
                            Ett exempel var de betyg som Harry satte på FIF-spelarna under
                            säsongen 1971. Spelarna bedömdes enligt skalan 1-5 i varje
                            match. Efter säsongen summerade Harry ihop betygspoängen för
                            respektive spelare.

Vi är minst lika intressrade av statistik som Harry och en återkommande punkt på sidan kommer att vara Harrys 5:a.

Vilka är det då vi som skriver? Vi är en grupp människor med olika anknytning till föreningen som gemensamt delar kärleken till klubben och fotboll. Vi hoppas kunna bjuda på er underhållande läsning.

Ni som läsare är det viktigaste för oss och vi vill därför att ni kommenterar och debattera flitigt för att sidan ska vara så aktuell som det bara är möjligt. Har du funderingar, frågor, saker du vill dela med dig eller idéer så maila gärna, adress hitta ni längst upp til höger på sidan under Kontakta oss.

Seriepremiären närmare sig och vi hoppas kunna bjuda på en del införsnack så håll ögonen öppna.

Mycket nöje!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar