torsdag 14 april 2011

Know your enemy

Vederslöv/Dänningelanda IF står alltså för motståndet i morgondagens hemmapremiär i division 5 södra. V/D spelar i sina klassiska grönvita dräkter och gör i morgon nypremiär i division 5 efter att klarat en andraplats i sista omgången i sexan förra året. I och med andra platsen klarade laget en kvalplats. Kvalet gick ingen vidare men när andra lag drog sig ur så fick man till slut en välkommen plats i femman. Laget har spelat två säsonger i division 6 men har innan dess hört hemma i division 5 eller 4 under 2000-talet.

Laget har inför året gjort klart med Dan Elfström som ny tränare. En roll som är bekant för Dan som har tränat V/D innan han gjorde en sejour i Sandsbro AIK.

I träningsmatcherna inför säsongen har V/D spelat till sig bra resultat. Man har torskat mot seriekonkurrenten Ingelstad och Lessebo med uddamålet men har samtidigt vunnit mot Urshult, Konga och Liatorp. Tidigare i mars besökte man Furuvallens grus och avgick också då med seger - 3-2. Även under förra årets b-lagsserie möttes lagen och V/D var då ett av få lag som lyckades ta poäng mot vårt b-lag genom att klara 2-2 hemma.

Med andra ord kan vi räkna med en jämn kamp på i 2011 års seriepremiär på Furuvallen. En seger i premiären är inte något som vi är bortskämda med och vi får sträcka oss hela 4 år tillbaka till GULDåret 2007 för att hitta en seger.

Furubys premiärer senaste 4 åren ser ut som följer:

2007 Bergendahlska (dagens FC Växjö) – Furuby 1-2
2008 Lagan – Furuby 1-1
2009 Alvesta – Furuby Alldeles för mycket-0
2010 Eneryda – Furuby 6-1

Vi får hoppas att hemmaplan blir avgörande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar