tisdag 27 september 2011

Så når Furuby IF kvalspel till division 4 i helgen

Furuby IF har gjort en bra säsong 2011 och även om inte sista matchen som också är de heta derbyt mot Åryd blir en direkt avgörande match som man kanske på förhand hade hoppas på så stor mycket på spel i årets sista(?) match. Vi tror att alla vid det här laget vet att Furuby parkera på tredje plats i tabellen med Tvärskog två poäng före sig och Grimslöv på en fjärde plats, en poäng bakom FIF. Det är dessa tre lagen som gör upp om en kvalplats till division 4. Men det är inte allt, Furuby kan få kvala även om Tvärskog skulle vinna sista matchen mot just Grimslöv, hur då tänker du? Häng med nu!

Alternativ 1: Grimslöv vinner över Tvärskog samtidigt som FIF vinner över Åryd.


Så långt tror vi alla är med men det finns ytterligare ett alternativ för våra blåa kämpar att ta ett steg upp mot fotbollens riktiga finrum.

Alternativ 2: Få till kvalspel genom att bli en av de två bästa treorna i division 5. Jodå, de är sant, följande finns att läsa på smalandsfotbollen.se.




Ok, hur ligger då Furuby till sett till Smålands övriga division 5-serier? Ganska bra, just nu ligger Furuby  som tredje bästa trea på MÅLSKILLNAD!


 I division 5 NÖ hittar vi IF Hebe som inför sista omgången är bästa trea, två poäng före FIF. Hebe har hemmamatch i sista omgången och vi tror inte att Hjorted/Totebo ger oss någon hjälp här......



Om Furuby ska få någon hjälp av andra lag i den sista serieomgången får vi nog hoppas på Smålandsstenar som tar emot den nästbästa trean Forsheda på Domarvallen. Forsheda har liksom FIF 38 poäng men en betydligt bättre målskillnad. Smålandstenar må redan vara klara för kvalspel men det blir tufft för Forsheda att kamma hem tre poäng i denna matchen.


Det finns också två lag i division 5 NV Mullsjö och Waggeryd som ligger på 37 poäng men det är egentligen inte av intresse då Furuby ändå är piskat att vinna mot Åryd på lördag. Vi utgår från att Furubylirarna är rejält taggade och konstigt vore väl annars, derby och chans till kvalspel! Tre poäng är ett måste mot Åryd och sedan får vi se vad som händer i de andra matcherna. Vi jobbar just nu febrilt på att lösa en kontakt i både Hebe, Smålandstenar och Grimslöv för att kunna liveuppdatera hela Furuvallen på lördag. Som upplagt för en folkfest!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar