lördag 24 september 2011

En ny approach och Årets Lirare

På IHLF finns det inget som heter vidskepelse när det kommer till fotboll, fotboll är en vetenskap! Det spelar ingen roll vad du äter till frukost, vilken sko du tar på dig först eller de där tvånget som gör att du bara måste slicka målvakten i örat fem minuter innan för att det gick ju så bra när du gjorde den en gången när vi vann och du som högerback gjorde två mål, trots att du aldrig gjort mål sen dess och trots att ditt lag har förlorat mer än vad ni har vunnit. Men om ni läsare väljer att se på denna text som rent vetenskaplig eller som ett sätt att bryta en massa skrock är upp till er.

Idag stundar FIF:s näst sista match för säsongen och det är en svår bortamatch mot Virestad. Efter förra helgens bittra förlust kändes säsongen över men då passar även Tvärskog och Grimslöv på att förlorar (om detta är bra eller bara mer bittert går att diskutera) så läget är oförändrat. Oförändrat som i att FIF fortfarande har två poäng upp till kvalspel, som i att man fortfarande behöver hjälp fram Tvärskogs avslutande motståndare och som i att Grimslöv ligger ett poäng efter FIF och har således också chansen att nå än kvalplats och därmed snuva både oss och Tvärskog på den äran. Dagens matcher för dessa lag ser ut så här:

Virestad - FIF
Ingelstad - Grimslöv
Tvärskog - St: Sigfrid

Vi kan konstatera att FIF har den tuffaste matchen trots att Tvärskog spelar ett derby i samma karaktär som FIF - Åryd. Grimslöv ska inget annat än att åka till Ingelstad och hugga deras division 5-huvud för den här gången. Vårens möte mellan Furuby - Virestad blev av er läsare framröstad till vårens bästa match och visst är det bara att instämma. 4-0 seger och ett passningspel som skulle göra Viktor Tichonov grön av avundsjuka. Det logiska vore då kanske att FIF med den matchen i ryggen och sitt tabelläge ändå ska ses som favoriter? Den här hösten är allt annat än logiskt och därför tippar vi följande i dagens matcher.

Virestad - FIF 6 - 0
Ingelstad - Grimslöv 3 - 7
Tvärskog - St: Sigfrid 1 - 6

Detta skulle innebära att Furuby inför derbyt ligger på en hedrande fjärdeplats med 0 i målskillnad och får snällt titta på när när Tvärskog och Grimslöv slåss om en kvalplats och när Åryd firar g....guu..ggu, nej det går fan inte att säga det. Med den analysen och vårt tidigare tippande kan man då fråga sig; Logik eller vidskepelse?


------------------------------------------------------------------------------


Förslagen har haglat in på vår mailbox och det är dags att utse Årets Lirare i Furuby IF 2011. Vi vill tacka för all de förslag som har kommit in och efter att ha sammanställt alla förslag så har vi valt de fyra som har fått flest förslag. Till höger kommer ni läsare nu att kunna rösta fram vem ni tycker förtjänar priset. De nominerade är:

Anton Sjöman - Ny för året men har tagit plats och visat sig att han är och kommer vara en viktig kugge men de där konstigt smala benen och den där näsan för mål
Niklas Berglud - Stabil som få och en tvåvägspelare som vi har saknat ändå sedan Bulan lämnade oss för en sejour i andra klubbar för några år sedan. En pådrivare med en vilja få förunnat.
Pontus Andersson - Vårens spelare och vårt heta tips till "Årets Överraskning" för ja, han har varit överraskande bra.
Anton Hindström - Har varit ligans bästa målis i flera år nu och det verkar som att Anton inte kan bli sämre, utan honom hade FIF fått kämpa för en negativ kvalplats i år.

Se nu till att rösta på den som ni tycker förtjänar det!

2 kommentarer:

  1. Rätt sjukt att Harry tippar:
    Virestad - FIF 6 - 0
    Ingelstad - Grimslöv 3 - 7
    Tvärskog - St: Sigfrid 1 - 6

    Och det slutar:
    Virestad - FIF 0 - 6
    Ingelstad - Grimslöv 2 - 5
    Tvärskog - St: Sigfrid 7 - 1

    SvaraRadera
  2. Johnny: Med de resultaten vet vi faktiskt inte om man kan komma närmare än vad vi gjorde den här gången. Undra vad utdelningen hade varit på Bomben ?

    SvaraRadera