lördag 17 september 2011

Furuby IF fortsätter jakten mot div 4

Idag klockan 15.00 möter Furuby IF Vissefjärda hemma på Furuvallen. Furuby ligger inför omgången på en tredje plats, två poäng efter tvåan Tvärskog som alltså ligger på en positiv kvalplats. En kvalplats som Furuby är två poäng ifrån, en kvalplats som innebär kval till division 4. Detta är självklart en morot för hela truppen men det borde också vara en morot för alla er som läser detta men känner att ni inte kan bidra på planen. Vad vi egentligen vill säga är att det har varit alldeles för lite folk på årets hemmamatcher! Och de under ett år när FIF har tillhört toppen hela säsongen och stundtals spelat ut sitt motstånd på vallen. Men de som har varit lämnar vi bakom oss, idag säger väderprognoserna fint väder så det finns ingen anledning till att göra något annat att skrika fram FIF till tre poäng. Och om två veckor avslutas säsongen mot största rivalerna Åryd på Furuvallen, våga inte missa de....

Så lite förutsättningar för dagens match. Vissefjärda är indragna i en riktigt tuff bottenstrid där inte mindre än fem lag befinner sig inom fyra poäng. Vissefjärda ligger just nu på en kvalplats och har haft en riktigt bra höst. När vi summerade våren låg Vissefjärda sist och mycket talade för att laget skulle åka ur. Men man har tagit sig samman och har nu det hela i egna händer då man i de två avslutande omgångarna möter bottenkonkurrenter. För övrigt så är det så i dagens omgång att inga av dessa bottenlag möter varandra så de två sista omgångarna kommer bli högintressanta och det är oerhört svårt att tippa hur det hela kommer att sluta.

Furuby kommer till spel med en skön 3-0 vinst mot Liatorp för en vecka sen och i den matchen kändes det som att laget äntligen lyckats vända den negativa trenden som man befann sig i. Stundtals i den matchen spelade man också småtrevligt och hade ett par riktigt fina anfall tillsammans med att försvaret återigen var att känna igen. Då Saso har valt att mörka dagens trupp är vi osäkra på hur det ser ut men vi räknar med att någon/några är avstängd/a.

Nu är det inte så att det räcker med fullpott i de avslutande matcherna för att nå kvalspel utan Tvärskog måste också tappa poäng. Tvärskog leder med två poäng och med 12 plusmål. Tvärskog har spelat stabilt över hela säsongen och är de laget i serien som släpper till minst mål bakåt. I dagens omgången möter man Liatorp som liksom Vissefjärda är med i bottenstriden. Vi tror dock att om Tvärskog ska tappa poäng så är det idag. Liatorp klarar nytt kontrakt vid seger och är erkänt starka på hemmaplan. Vårt tips blir således 2-1 och jubel på Furuvallen.

Till sist vill vi avsluta med att flagga för säsongens näst sista derby när b-laget i morgon åker till Åryd för att bärga 3 friska. Matchen lagen emellan i våras är en av säsongens bästa när FIF vända 0-1 underläge till vinst 2-1 efter kamp i 90+tillägg. Något liknande kan vi väntas oss i morgon då detta är en match inget av lagen vill förlora! 17.00 är det matchstart på Åryds IP.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar