torsdag 26 maj 2011

Skada, skada, vinst, skada, förlust...

...så skulle man kunna sammanfatta måndagens och tisdagens match om man bara har fem ord på sig. Som tur väl är har vi möjlighet att blöta och stöta dessa två matcher i ytterligare 489 ord.

Matchen mot Delay/Pjätteryd på Furuvallen slutade (som vanligt) med vinst för Furuby IF och publiken fick åteigen bevittna en match där Furuby hade svårt att knyta ihop säcken genom att producera framåt. Men samtidigt känns det inte så oroande när man skapar chanser och försvaret återigen är felfritt. Påpekas skall dock att försvaret håller tätt på grund av att man är på tå och tappar inte koncentrationen för en enda spark i matchen och det kommer inte gratis och det krävs fortsatt hårt arbete i de kommande matcherna.

Matchen präglas annars av mycket gnäll som tillkommer mycket på grund av att D/P ledare sätter tonen tidigt i matchen och agerar på ett minst sagt barnsligt sätt. Samtidigt hjälper det inte att domarens sätt att agera skriker: HJÄLP, SNÄLLA, TA MIG HÄRIFRÅN!

Furuby åker också på två tunga skador. Under uppvärmningens absolut sista minut får Mats olyckligt ett skott i bakhuvudet och tvingas kasta in handduken sekunder innan matchstart. Efter cirka en halvtimme är det så dags igen när Robert hamnar i en besvärlig ställning, får en lättare smäll och vrider då till både knä och fotled när han försöker nå bollen. Robert får ordentligt ont och tvingas så klart avbryta matchen. Hur det är med dessa spelare är ännu oklart. Mats har troligen åkt på en lättare hjänskakning men förhoppningsvis är han tillbaka på planen relativt snart, kanske till och med i matchen mot Liatorp på måndag. Robert är det värre med och exakt vad som har hänt har vi inte lyckats klura ut (vilket med andra ord betyder att ingen vet). En inte alltför vild gissning är i alla fall att Robert inte spelar mer denna sidan sommaren. Krya på er boys!

Om Furuvallen bjuder på den största dramatiken så bjuder vi på på de skarpaste analyserna eller vad sägs som analysen och tipset inför D/P.

Apropå skador på uppvärmningen så ville Tommie inte vara sämre än Mats och steg så pass snett på uppvärmningen inför b-lagsmatchen mot Sandsbro att han tvingade in Philip i målet. Skämt å sidor så uppges Tommie ha haft rejält ont och troligen är också han borta från spel ett längre tag. Krya på dig boy!

B-laget, förlust igen, den här gången mot Sandsbro. Kanske berodde det delvis på att halva laget var på pubrunda men samtidigt har FIF en för stark trupp för att förlora med 8-2 på hemmaplan. Vi väljer ändå att plocka fram det positiva; Johnny blev tvåmålsskytt och Marcus Cedergren hoppade in och spelade för första gången på över ett år. Nästa match spelas på söndag mot serieledarna Hovshaga borta och här har man allt att vinna. Vi tror på poäng och tippar 4-4 i den matchen.

Till slut, glöm inte att rösta i vår omröstning här till höger om du inte har gjort det. Bara 6 dagar kvar att rösta! Du har väl inte missat I Harry Lundells Fotspår på facebook?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar