måndag 23 maj 2011

Upp till kamp!

Ikväll spelar Furuby IF sin sjunde match för säsongen hemma mot Delary/Pjätteryd. Om man tippar på en jämn, tuff och målsnål kamp så är man nog inte allt för långt ifrån sanningen. För om vi för ett ögonblick tittar tillbaka på förra årets matcher lagen emellan så var det tuffa jämna matcher där kamp överskuggade skönspel. Första matchen i Delary eller Pjätteryd slutade 2-2 efter att Furuby starkt hämtade upp ett 0-2 underläge i andra halvlek. Det var också i denna matchen som Daniel Runbert skadade sig mycket olyckligt. Vad som är postivit är att vi har börjat skymtade Daniel på träningarna igen och önskar honom all lycka till i den sista rehabtiden och ser fram emot många frejdiga ryck på kanten från D.R i höst. Mötet på Furuvallen som liksom den första matchen spelades i hällregn slutade med bortaseger 0-1.

Hemmalaget kommer till spel med en mycket stark trupp där nyblivna pappan Johan Axmarker är tillbaka i truppen, vi passar på att gratulera hela familjen. Inför kvällens möte återfinns D/P två poäng efter FIF på en fjärde plats. Kvällens kombattanter är också de lagen i serien som har gjort minst mål (Vissefjärda har gjort sex mål precis som FIF) men också de lagen som har släppt in minst; Furuby har 6-2 och Delary/Pjätteryd har 8-5 i målskillnad. Furuby har dock inte släppt in någon mål på Furuvallen än i år, mycket tack vare storspel från Anton men också för att FIF har haft ett välorganiserat lag ända från Anton upp till forwards. Laget är tungt på Furuvallen och alla verkar beredda att offra allt för alla och om D/P är ute efter poäng i kvällens match tror vi måste de göra mål och stålsätta sig för en rejäl holmgång! Det kommer göra ont ikväll något vi är helt säkra på att alla blåa kämpar redan är inställda på. Vårt tips 1-0.

Imorgon tisdag spelar även b-laget och där har man mycket att bevisa, inte minst för sig själva, efter två raka förluster med urselt spel. Man möter Sandsbro på Furuvallen och matchen känns lite som ett vägskäl där man antingen tar tag i spelet och vänder en kass trend och blickar mot toppen eller går man åt helt andra hållet.... Vilket håll man väljer hänger endast på de gubbar som spelar imorgon. Vi kommer att stötta från sidan och de hoppas vi att DU också gör.

Vi vill också passa på att tacka för alla mail som kommit in om tips på lika som bär och andra tips om vad som händer i föreningen. Vi kommer allt eftersom att publicera de förslag vi har fått in, så håll ut. Vi har även tänkt oss att skriva om alla spelarna men även om andra som tillhör föreningen så vi ber alla läsare att ständigt uppdatera sin mail för vem vet, kanske är det DU som får ett mail av Harry...

Ses på Vallen ikväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar