fredag 6 maj 2011

Helgen

Till helgen sägs värmen återvända och Furuby IF passar då på att spela dubbla matcher. A-team tar sig an St: Sigfrids IF borta och B-team välkomnar Slätthög till Furuvallen. Inför lördagens drabbning mot nykomlingen S:t Sigfrid saknar FIF ett antal spelare som funnits med i de tre första matcherna. Men som tränare Saso ofta (klokt) poängtera så har FIF i år en stark trupp och goda ersättare finns. De fem inledande seriematcherna för truppen bekräftar att FIF sitter inne på stark trupp.

Nykomlingen St. Sigfrids IF inledde säsongen på värsta tänkbara sätt, två förluster och 2-10 i målskillnad. Men i förra omgången kom en ljusning då man åkte till Delary eller Pjätteryd eller båda och fick med sig en poäng efter att har klarat 0-0. Inför säsongen har laget värvat friskt för att klara av division 5, man har också ett samarbete med Madesjö som gör att man kan låna spelare av dem under säsongen. Detta gjorde i matchen mot Delary/Pjätteryd men vi låter det vara osagt om det var därför man bärgade en poäng senast.

Det mest spännade med S:t Sigfrid är ändå deras hemsida där man både kan kolla på S:t Sigfrid TV och spela deras alldeles egna fotbollsspel. Vi på redaktionen känner av prestationsångesten men kan inte annat än att lyfta på hatten.

På söndag spelar B-laget sin tredje match för säsongen mot Slätthög Boif. Jag kan inte säga varför jag gör det men jag suckar högt när jag tänker på Slätthög och jag vill egentligen inte säga något om dem (Sorry alla ni SBoif-fans). Istället tar vi oss an FIF. En oavgjord premiär och en bortavinst är så långt ett bra resultat. I förra matchen gjorde Hannes, som är inne i ett målstimm, tre mål och Totte fick efter ett bra jobb ett mål av domaren. Det händer väl bara Totte? Laget har i alla fall kvar den solida grund man byggde upp under fjolåret och har höjt sig på samtliga positioner. En annan förstärkning till truppen är Fabian Sjöman, Antons lillebror, som har varit med och tränat en längre tid men sturl med papperexercisen har ställt till det för grabben. Nu verkar dock allt ha löst sig och kanske är han spelklar tills på söndag. Vi bjuder därför på våran första Lika som bär.


Har du någon Lika som bär eller vet du något annat som du tycker vi borde känna till?


3 kommentarer:

  1. Lika som bär: Böna och Messi!

    /Johnny

    SvaraRadera
  2. Lika som bär: Pontus och Per Fritzell från galenskaparna! Helt sjukt!
    /Toni

    SvaraRadera
  3. Haha, håller med Toni. Den är klockren har faktiskt tänkt på den sen pontare var liten eller mindre i alla fall.
    /Niklas

    SvaraRadera